Dierenverzekering: nodig of overbodig? (Update 2021!)

dierenverzekering afsluiten

Update 2021: Dierenliefhebbers opgelet! Heb jij je trouwe viervoeter al verzekerd? Of wist je tot nu nog niet dat het überhaupt mogelijk was om jouw hond of kat te laten verzekeren? Wij leggen je alles uit over dierenverzekeringen en of dit juist nodig of misschien compleet overbodig is.

Wat is een dierenverzekering?

Zoals het woord het al zegt, is een dierenverzekering een verzekering die je afsluit voor jouw hond of kat. Net als een zorgverzekering bij mensen kan je de kosten voor fysiotherapie, vaccinaties en operaties (deels) vergoed krijgen door je hond of kat te laten verzekeren. Je betaalt een klein bedrag per maand en hoeft nooit meer bang te zijn voor grote, onvoorziene kosten.

Op internet kan je makkelijk een dierenverzekering vergelijken. Check bijvoorbeeld welke kosten ze wel en juist niet dekken. Voor een jonge hond zijn vaccinaties erg belangrijk, maar fysiotherapie weer minder. En voor oudere honden is fysiotherapie juist wél belangrijk. Voor kleine katten is een castratie een van de eerste taken die je laat uitvoeren en zijn geneesmiddelen iets waar je – hopelijk – nog niet over na hoeft te denken.

Wat is de beste dierenverzekering?

We snappen je vraag. Je wil natuurlijk het meeste halen uit je geld. Maar jammer genoeg kunnen we je geen concreet antwoord geven op de vraag ‘wat is de beste dierenverzekering?’. Zoals je hierboven al kon lezen, is elke hond of kat anders en hebben zij andere behoeften.

De Ohra dierenverzekering komt vaak als beste uit de test, maar ook de dierenverzekeringen van Petplan en Reaal doen het goed. Kom je er zelf niet uit? Neem contact op met verzekeringsmaatschappijen voor advies of ga eens langs bij je dierenarts.

Is een dierenverzekering écht nodig?

En dan de hamvraag: heb ik ‘m echt nodig? Nee, een dierenverzekering is niet voor iedereen gunstig. Is jouw hond of kat al jaren gezond en ga je alleen voor de nodige check-ups naar de dierenarts? Dan is het zonde om een dierenverzekering af te sluiten. Zorg er in dit geval wel voor dat je altijd een buffer achter de hand hebt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan tot grote financiële gevolgen leiden.

Heeft jouw hond of kat een medisch verleden, is hij/zij al eens geopereerd of slikt je huisdier medicijnen? Dan is het verstandig om te kijken naar een dierenverzekering die aansluit bij de levensfase van je huisdier.

Hallo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *