Maak je huis kat-proof met deze tips

kat-proof huis

Het kan erg leuk zijn om een huisdier te hebben. Je hebt dan altijd het gezelschap van je huisdier wanneer je alleen thuis bent. Er zijn veel verschillende huisdieren die je in Nederland kunt kopen. Eén van de populairste huisdieren is de kat. Veel mensen in Nederland hebben een kat. Wanneer je een kat wilt gaan kopen, vergt dit een aantal aanpassingen aan je huis. Het is slim om hier van tevoren over na te denken. 

Je huis aanpassen

Er zijn een aantal dingen die je sowieso in huis moet hebben wanneer je een kat wilt kopen. Een kat moet natuurlijk kunnen eten en drinken. Daarvoor moet je dus een voerbak en een drinkbak kopen. Verder is het ook belangrijk dat een kat zich kan vermaken in je huis. Je kunt verschillende dingen kopen die leuk zijn voor je kat. Zo zijn er allerlei kattenspeeltjes. Deze zijn doorgaans niet duur en daarom is het slim om in één keer een aantal verschillende speeltjes te kopen. Zo kan je kat zelf kiezen welk speeltje het leukst is. Bovendien heb je dan altijd reserve speeltjes in huis voor wanneer het oude speeltje kwijtraakt. 

Meubels

Wanneer je een kat in huis hebt, kan deze schade aanbrengen aan je meubels. Dat omdat katten de neiging hebben om aan de meubels te krabben. Vooral meubels die bekleed zijn zoals een bank worden vaak kapot gekrabd. Daarom is het slim om een krabpaal voor je kat te kopen. Als je een krabpaal in huis hebt, zullen je katten daaraan gaan krabben in plaats van aan jouw meubels. Er zijn veel verschillende soorten krabpalen. Daarom is er voor iedereen een geschikte krabpaal te vinden. Je kunt het best proberen om een krabpaal te kiezen die goed past bij de kleuren van de kamer waar de paal komt te staan. 

Hallo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *