Hoe kan je hondenharen verwijderen?

hondenharen verwijderen

Honden mogen dan wel een trouw en geliefd huisdier zijn voor ieder van ons. Ze verliezen ook wel eens wat haren. Dat maakt het schoonmaken van je huis vaak knap vervelend.

In dit artikel geven we graag wat tips om op een vlotte manier hondenharen te verwijderen.

Tip 1: Laat je hond niet in elke kamer binnen

De verspreiding van hondenharen voorkomen is nog steeds beter dan ze achteraf te moeten verwijderen. Sluit daarom bepaalde kamers af voor je hond. 

Kijk daarbij vooral naar ruimtes met veel textiel of kleding, want daar blijven de hondenharen natuurlijk het snelste achter. Laat je hond dus liever niet in de slaapkamer of de wasplaats.

Tip 2: Leer je hond af om op het tapijt te slapen

Veel hondenharen blijven achter op tapijten omdat je trouwe viervoeter er bijna iedere dag op ligt te slapen. Zorg voor een apart slaapkussen of slaaptapijt voor je hond. Zo kan je voorkomen dat je hond urenlang op het tapijt in de woonkamer gaat liggen.

Tip 3: Stofzuig je hond met een speciale huisdierenborstel

Je kan een speciale stofzuiger met waterfilter in huis halen om enerzijds je tapijten, lakens en matrassen een goede dieptereiniging te geven die de meeste hondenharen verwijdert. 

Verder kan je dan ook een speciale huisdierenborstel op de stofzuiger monteren om je hond te “stofzuigen”. Beter dan een gewone haarborstel en voor de hond voelt het aan als een lekkere massage!

Tip 4: Laat je hond geregeld buiten

Dit klinkt als een logische tip, maar heel wat mensen slaan de wandeling met de hond vaak over tijdens een drukke werkweek. 

Door je hond geregeld buiten te laten om uit te waaien, heb je minder overtollige haren in huis. Probeer die wandeling met je hond dus toch regelmatiger te doen.

Tip 5: Leg een handdoek bij de buitendeur

Is de hond buiten geweest terwijl het buiten nat ligt? Dan kan je de pootjes droogdeppen aan de deur en voorkom je weer wat vuil en hondenharen in huis.

Zo zie je maar dat er heel wat kleine zaken zijn die je kan doen om hondenharen tegen te gaan. Heb je zelf nog meer tips? Laat ze zeker hier achter in de comments. Samen winnen we de strijd tegen die overtollige hondenharen. 😉 

Hallo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *