Gastblog: “Dit was het dan..”

Gastblog dieren

Dierenlantijnen is niet alleen een website waar je nieuwtjes over dieren kan lezen. Het is ook de uitlaatklep voor dierenliefhebbers, een plek waar zij hun verhaal kwijt kunnen. Enige tijd geleden hebben wij ons eerste gastblog laten publiceren.

Ziek, zwak en misselijk

In mijn vorige gastblog liet ik weten dat onze hond, Bo, ziek was. Ze had al twee jaar korstjes op haar huid en niets bleek te helpen. Als laatste poging bezochten we onze dierenarts. We wisten inmiddels dat ze ergens allergisch voor was, maar voor wat.. Dat was de vraag. De dierenarts had als laatste oplossing nog een pijnstiller waarmee de jeuk af zou nemen en Bo dus een leuker leven zou krijgen. Zo enthousiast dat we waren, gingen we de volgende dag naar de dierenarts.

Wat we niet wisten, is dat deze ‘prik’ bijwerkingen hadden. Ons lieve hondje werd steeds zieker, zwakker en lag uiteindelijk de hele dag te slapen. Zelfs eten en wandelen werden al te veel. De kwaliteit van leven ging steeds verder achteruit.

Een moeilijk moment

Als gezin besloten we dat het goed was en dat het tijd was om haar in te slapen. En, alsof ze het hoorde, ging het ineens beter. Ze kwispelde weer, wilde weer wandelen, at weer zoals eerst en het leek even alsof alles weer goed was. Jammer genoeg was het van korte duur. De gezondheid van Bo ging steeds verder achteruit. Als ik wist dat er hondenverzekeringen waren, had ik er allang eentje afgesloten. Want hoeveel we ook van ons lieve hondje houden, het loopt hoog op in kosten.

In de laatste week van mei hebben we de knoop doorgehakt. Het was goed zo. In onze armen – letterlijk – hebben we afscheid genomen van onze kleine meid, ons gezinslid en onze lieve viervoeter. Bo, bedankt voor alle jaren. We gaan je missen.

De redactie van Dierenlantijnen wenst de familie veel sterkte met het verlies van hun lieve hond Bo. 

Hallo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *