Gastblog: “Ontelbaar keer naar de dierenarts..”

gastblog dierenverzekering

Ingrid, eigenaresse van hondje Bo, heeft een heel leuk gastblog geschreven om jou te inspireren! Benieuwd naar haar verhaal en hoe het gesteld staat met hond Bo? Lees haar verhaal!

Het begon met kleine korstjes

Onze hond Bo is een kruising tussen een kortharige teckel (en iets waar ze nog niet helemaal zeker van zijn wat het is). We hebben haar uit het asiel gehaald toen ze nog heel klein was, dus ze komt niet van een fokker. Jaar in jaar uit hebben we veel plezier van en met haar beleefd. Ze is echt een aanvulling aan het gezin. Ze wil graag aan tafel zitten als wij aan het eten zijn en ligt op haar kleedje op de bank als wij ook neerploffen na een lange dag.

Tot zo’n anderhalf jaar geleden ging het ontzettend goed met Bo en haar gezondheid. Ze wilde altijd lekker rennen, spelen en eten kon ze ook als de beste. Toen ze ongeveer acht jaar werd, kreeg ze ineens kleine korstjes op haar rug en in haar nekje. We dachten dat het gewoon kwam van jeuk en het krabben. Maar die korstjes zijn dus nooit meer opgehouden..

De dierenarts weet altijd raad, toch?

Natuurlijk zijn wij na een kleine periode van veel kammen, wassen en goede verzorging (in onze ogen) naar de dierenarts gedaan. Een dierenarts heeft veel kennis en wist vast wel wat er met Bo aan de hand was. Little did I know dat ook hij geen weet had. Hij gaf aan dat het een allergie kon zijn en dat we moesten overstappen naar speciale voeding. We hebben al een aantal jaar dezelfde voeding, dus ik was wat sceptisch maar probeerde het toch. Na enkele bezoekjes aan de dierenarts ging het nog steeds niet beter en waren we inmiddels ook al bijna een jaar verder. Arme Bo, want zij had er aanzienlijk last van.. Wat ga je als baasje dan door de grond.

Bloedonderzoeken

Als ik wist in wat voor rollercoaster we terecht zouden komen, had ik allang een hondenverzekering afgesloten voor Bo. De dierenarts is niet gratis en de verschillende soorten voeding, bloedonderzoeken, zalfjes en andere treatments komen ook niet zo maar uit de lucht vallen. We hebben al flink wat geld uitgegeven (wij zijn dol op Bo en hebben alles voor haar over, maar dat geld hadden we ook aan een leuke vakantie uit kunnen geven). Momenteel zijn we bezig met een bloedonderzoek om te kijken waar de korstjes vandaan komen en wat we eraan kunnen doen. To be continued.. 

Hallo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *