4 redenen om een hondenverzekering te nemen

huisdierenverzekering

Het is een moeilijke keuze: je hond wel of niet verzekeren? Er zijn goede redenen om dat wél te doen. Met een hondenverzekering worden de meeste ziekenkosten van je huisdier vergoed. Lees hier 4 goede redenen om een verzekering voor je hond af te sluiten.

1. Je hecht je erg aan een hond

Je hond is een heel ander dier dan een hamster, kanarie of goudvis. Deze kleinere huisdieren leven korter, zijn goedkoper, en laat je dus minder snel opereren. Een hond is ontzettend sociaal, richt zich helemaal op zijn baasje, en je bent er constant mee in de weer. Daardoor ga je je (als het goed is!) behoorlijk hechten aan het dier – om nog maar te zwijgen van je kinderen. En dus trek je eerder honderden tot duizenden euro’s uit als je beste vriend echt ziek is. Een hond wordt gemiddeld 13 tot 15 jaar oud – een lange levensduur waarin het beest van alles kan oplopen. Zeker bij de rassen die te lijden hebben van erfelijke aandoeningen kunnen de dierenartskosten over deze lange tijd flink oplopen.

2. De kosten van een behandeling kunnen hoog uitvallen

Mensen die voor het eerst een hond nemen verkijken zich vaak op de kosten van een operatie. Net als een mens is een hond een zoogdier. Om een gebroken bot te behandelen of een operatie aan de inwendige organen te behandelen is specialistische kennis en dure apparatuur nodig. Een middelzware operatie kost al snel €1000 tot €2000. En natuurlijk kan je hond ook een chronische ziekte krijgen, waarvoor doorlopende behandeling nodig is. Vooral als het dier ouder wordt, neemt de ziektefrequentie toe. Artrose, gebitsproblemen, nierproblemen, suikerziekte en tumoren komen veel voor bij honden ouder dan 8 jaar.

3. Maandelijks betalen is fijner dan een potje maken – of je rekening leeghalen

Sommige mensen nemen geen huisdierenverzekering, maar houden zelf een potje bij voor de ziektekosten van hun huisdier. Ze zetten daarvoor bijvoorbeeld tien euro per maand apart. Dat klinkt als een oplossing – behalve als je hond binnen een paar jaar iets oploopt. Wat zit er op dat moment in je potje, een paar honderd euro? Als je een verzekering neemt, worden ook dure ingrepen bij je hond of puppy vergoed. En de derde situatie, niets sparen én geen verzekering nemen, kan je voor onmogelijke keuzes stellen. Wat als de geliefde gezinshond een dure operatie nodig heeft die je domweg niet kan betalen? Doe jezelf dat niet aan.

4. Een goede hondenverzekering hoeft niet duur te zijn

Op de markt voor hondenverzekeringen is bijna evenveel keuze als op die voor “mensen”-verzekeringen. Door die flinke concurrentie kan je voor een uitstekend maandbedrag een verzekering krijgen die veel vergoed, mocht je hond iets oplopen. Als je gaat rondkijken naar een verzekering is het wel even belangrijk dat je precies weet wat er gedekt gaat worden. Kijk dus kritisch naar de polisvoorwaarden, naar de premie, de maximale vergoedingen, en het eigen risico. Het kan veel tijd kosten om dit uit te zoeken – maar dan weet je zeker dat je harige vriendje uitstekend verzekerd is tegen een prima bedrag. Er zijn trouwens ook vergelijkingssites waar je een verzekering voor een hond kunt afsluiten.

Hallo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *